Lekker lezen; Een hart vol hommel(e)s

Met dit zonnige weer beginnen de bloemetjes weer te bloeien en de bijtjes weer te zoemen. Perfect weer voor een lekker luchtige roman; Een hart vol hommel(e)s van Petra Hülsman!
Don't judge a book by its cover, zeggen ze. Maar de kaft is nu eenmaal het eerste wat we zien. Een hart vol hommel(e)s heeft een vrolijke voorkant. En - het beste moet nog komen; het schattig gehaakte hommeltje dat op de voorkant staat afgebeeld? Die is dus super zacht.(En achterin staat een tutorial hoe je hem zelf kunt haken ;-)) Ik heb onder het lezen dus telkens het hommeltje zitten aaien. Wie had dat gedacht - ik die normaal wegren voor alles met meer dan vier pootjes.



Goed - de kaft is dus helemaal goedgekeurd, maar het is natuurlijk ook best belangrijk of het verhaal zelf de moeite waard is. Een hart vol hommel(e)s speelt zich af in Hamburg rondom de Duitse Lena.
Een aandoenlijke bemoeial die door haar acties nog weleens iets verpest. Ze wordt gedumpt door haar verloofde, raakt haar baan kwijt en moet noodgedwongen intrekken bij het huishouden van haar broer en schoonzus (die toevallig ook haar beste vriendin is). Helaas wil het ook zo zijn dat Ben daar woont.
Hun karakters botsten en daarom komt het ook als schok wanneer Lena zich realiseert dat ze gevoelens heeft voor hem. Daar heeft ze toch geen tijd voor? Onder de druk van haar familie is ze vastbesloten een nieuwe hippe baan te scoren en een betere versie van zichzelf te worden.

In het begin wist ik het even niet met dit boek. Op het ene moment was Lena net begonnen aan haar nieuwe baan en bij de volgende alinea zaten we alweer zes weken verder. Daarbij kon ik me verschrikkelijk ergeren aan het vele aantal uitroeptekens dat werd gebruikt! (Ho, sorry - flauw grapje.)
Maar toch. Het verhaal begon goed - je zat er meteen in. Ook kon ik vaak genoeg geen grijns verbergen bij het gekibbel tussen Lena en Ben. Het verhaal ís leuk en vermakelijk. De uitroeptekens heb ik mezelf even overheen moeten zetten en dat ging makkelijker dan gedacht.

Een hart vol hommel(e)s zit vol met grappige situaties, eigenzinnige personages die voor die grappige situaties zorgen en is een heerlijke feelgood- roman voor de lente (of elk ander seizoen, dat kan natuurlijk ook). Benieuwd naar het verhaal en wil je het zelf ook lezen?

Klik en bestel 'Een hart vol hommel(e)s via bol.com (Paperback, € 17,95)
Of bestel de e-book uitgave.(€ 9,06)

Benieuwd naar ander boekennieuws? Neem dan een kijkje op onze pagina Lekker Lezen!

Geen opmerkingen: