6 té luie beautyritueeltjes

Wij meiden willen er allemaal mooi uitzien, verzorgd uitzien en ons ook verzorgd voelen, maar ... Het mag allemaal niet teveel tijd kosten want ja, het kóst allemaal al zoveel tijd en voordat je het weet sta je alweer een uur in de badkamer. Zonder dat je iets bijzonders hebt gedaan. En dus maken we ons schuldig aan vreselijk luie beautyrituelen die we echt nooit gaan toegeven. Al weten weten we best dat we het allemaal doen ...



Slapen met make-up op. Ik denk dat we het allemaal wel eens hebben gedaan, ware het niet dat we ons niet durfden te vertonen zonder make-up bij onze nieuwe vlam, de volgende dag vroeg op moesten, of omdat we gewoon té laat thuiskwamen na een avondje uit. Maar ja, goed is het natuurlijk niet ! Wimpers breken af waar je bij staat door je mascara die blijft zitten, en je porieën raken verstopt door al die foundation op je gezicht. Nee echt, je kunt je beter afschminken voordat je je bed in duikt ;-)


Scheren. En dan met name onze benen, die verwaarlozen wij dames allemaal ! In de winter krijgen die arme stakkers al helemaaaaal geen aandacht van ons, en hebben we Gorilla-benen op een dag waarop we echttt geen tijd hebben, trekken we gewoon een dikkere panty aan om die haartjes te verdoezelen (maar meiden, je kunt die prikkelhaartjes er gewoon doorheen zien steken hoor, dus scheren die hap!)


Droogshampoo is onze beste vriend. Zeker wanneer we in tijdgebrek zitten en onze vette haren ons rond het gezicht slaan. Maar ja ... We gebruiken het ook wel om een mooi geföhnd kapsel langer te behouden, of om dat beetje extra volume te creeëren op ons hoofd. Alleen droogshampoo behoren we te gebruiken met mate, anders lijkt het net alsof het gesneeuwd heeft op ons haar in plaats van in de Alpen. Dus, wees niet te lui, en duik even vlug onder de douche als je al écht teveel droogshampoo hebt gebruikt die week!


Laag over laag over laag ... Sommige meiden vinden restjes nagellak weghalen blijkbaar erger dan die hoogteverschillen die je krijgt als je over je afgebladderde nagellak heen lakt. Dat kan echt niet joh ! Gewoon eventjes die aceton eroverheen en een vers lakje erop. Maar het, wees eerlijk ... Wie heeft zich er niet eens schuldig aan gemaakt? 


Peep-toes. Hartstikke leuk, vooral met gelakte teentjes. Maar hoe makkelijk is het om alleen even je uitstekende teentjes te lakken ? Ik bedoel, de rest zie je toch niet ;-)


Dat geldt ook voor selftanning. Ook daaraan maak ik, en ik denk velen met mij, zich schuldig. Enkel de zichtbare delen bruinen. En waag het niet de volgende dag een korter rokje aan te trekken; mensen zullen zich afvragen waarom je zulke bruine sokken draagt ;-)

Hebben jullie je wel eens schuldig gemaakt aan bovenstaande punten ? En hebben jullie misschien nog een ander oncharmant, lui beautyritueeltje die niemand mag weten ? 

Geen opmerkingen: