Lekker lezen; Misschien ooit & booksounds

Beeld je de volgende twee situaties in. Allereerst een donkere herfstdag. De regen klettert tegen de ramen, maar jij zit opgekruld op de bank. Je schiet door je leesvoer heen en op de achtergrond klinken de zachte muzieknoten van je Spotify-playlist. Maar wat dacht je hiervan; de zon staat hoog aan de hemel, vogels fluiten en jij ligt gestrekt over alle tuinstoelen met een goed boek. Vanuit de kamer klinkt zomerse salsamuziek. Plaatje compleet.
Misschien ooit is de nieuwe roman van Colleen Hoover. Het boek vertelt het verhaal van Ridge - een dove singer-songwriter en Sydney; een jong meisje met een groot hart voor muziek. En uiteindelijk verliest ze haar hart ook aan Ridge.

Boy meets girl - so far so good. Ze schrijven samen songteksten, brengen veel tijd met elkaar door en krijgen een steeds hechtere band. Maar er speelt meer. Sydney is niet zo lang geleden bedrogen door haar vriend en wil dit verdriet niemand anders aan doen - waardoor ze Ridge moet laten gaan, want hij heeft een vriendin. Hierdoor ontstaat de eerste spanningsboog - komen ze ooit bij elkaar?


Tot nu toe klinkt het als een alledaagse roman die we verrukt uitlezen. Maar er is meer. Bij Misschien ooit is er een bijpassende playlist samengesteld. De teksten die in het boek worden geschreven zijn via de playlist te beluisteren. Deze playlist kun je aanzetten zodra je een liedje tegenkomt. Deze playlists, ofwel booksounds weergeeft de sfeer of tijdsgeest van een roman. Een bijzondere toevoeging of verwarrend? Gezien het feit dat ik tot de categorie mensen behoor die daadwerkelijk naar elk woord van de songtekst luistert, is dit geen optie voor mij. De woorden die op papier staan komen bij mij niet door als ik aandachtig luister naar de muziek. De playlist is online te beluisteren via www.maybesomedaysoundtrack.com
Hier is onder andere informatie te vinden over de zanger, de auteur en er zijn speciale bonus features.

De afspeellijst geeft iets extra's aan het boek, maar het is niet de eerste keer dat dit gedaan wordt. Booksounds waren populair bij sommige stripboeken, maar gaf ook een betere sfeerimpressie weg aan andere romans. Behalve booksounds is er ook een andere trend; mixtapes. Auteurs stellen afspeellijsten samen van nummers die ze noemen in hun boek, of nummers die ze simpelweg bij hun boek vinden passen. Zo heeft Stephen King een afspeellijst gemaakt voor zijn gevolg op the Shining en is er een mixtape van de comic Guardians of the Galaxy.


Bestel het boek 'Misschien ooit' via Bol.com (€ 14,99)
Bestel 'Misschien ooit' als e-book (€ 7,99)

Geen opmerkingen: